Zonnepanelen aansluiten doe je zo

  • Geplaatst op
Zonnepanelen aansluiten doe je zo

Hoe sluit je zonnepanelen aan? Behaal maximaal rendement tegen minimale kosten.

Het aansluiten van zonnepanelen om het meeste rendement te behalen: hoe doe je dat? Het efficiënt aansluiten van zonnepanelen is best een puzzel. Leg je die goed, dan profiteer je maximaal. Enerzijds door met de beschikbare zonnepanelen het snelst en het meeste zonnestroom op te wekken. Anderzijds door de kosten van aansluiten zo laag mogelijk te houden.


Het aansluiten van zonnepanelen: hoe je dat doet, daarbij spelen meerdere afwegingen een rol. Acculaders.nl geeft hierop antwoord via de uitgebreide pagina 'Zonnepanelen aansluiten'. Daarbij komt de volgende inhoud aan bod.


Wat zijn de basisregels bij het aansluiten van zonnepanelen? Welke laadregelaar vereist je zonnepanelen-systeem? Daarbij gaat het niet alleen om de vraag of het een PWM of een MPPT laadregelaar moet zijn. Maar ook om de capaciteit ervan, de maximale Voc (open klemspanning) die het van de panelen kan ontvangen, en om de prijs.


In hoeverre moet je de zonnepanelen in serie schakelen of parallel aansluiten? Welk effect heeft dat? Hoe kun je zonnepanelen kostenefficiënt aansluiten? Welk(e) onderdelen en materiaal heb je nodig?


Het aansluiten van zonnepanelen: hoe doe je dat?

In dit artikel geven we antwoorden op vragen die zullen leiden tot het beste rendement. Want dat is waarvoor je zonnepanelen wilt aanleggen: zoveel mogelijk opbrengst verkrijgen aan zonnestroom, tegen zo laag mogelijke kosten en investering. Dat kan alleen als je weet welke panelen je moet gebruiken, hoe je deze efficiënt neerlegt en schakelt, welke laadregelaar je nodig hebt en waarop je verder nog moet letten. In het artikel komt verder onder meer de volgende uitleg aan de orde:


Liggen de panelen onder exact dezelfde hoek ten opzichte van de zon? Lukt het je om de hoogste Voc te krijgen, zonder dat de kosten voor de bijbehorende laadregelaar daardoor te hoog worden?


Let op het minimum benodigde voltage vanaf waarmee de 12V, 24V of 48V accu überhaupt pas geladen kan worden. In serie schakelen levert voordelen op zoals het sneller verkrijgen van het startvoltage en meer laadopbrengst. Maar in serie schakelen is ook van invloed op de kosten voor de laadregelaar (PWM of MPPT). Elke situatie vraagt daarom om maatwerk. Goede informatie en rekenvoorbeelden geven hierbij houvast.


Weten hoe je zonnepanelen aansluit, is óók weten welk materiaal nodig is voor het verbinden van de panelen, de laadregelaar en de accu. We verkopen in deze shop alle producten en materiaal die nodig zijn om zonnepanelen het meest rendabel aan te sluiten.


Meer lezen?

Acculaders.nl geeft op al het bovenstaande uitleg op de uitgebreide pagina 'Zonnepanelen aansluiten'.