Telwin Doctor Start 330 en 630: COMPLEET

Telwin Doctor Start 330 en 630: COMPLEET

Een complete accumanager, lader én starter ineen. Voor de professional is er de Telwin Doctor Start (330 of 630). Acculaders.nl stelt twee aanwinsten aan u voor.

Beide acculaders zijn een krachtige bron voor het complete onderhoud, starten, laden, snelladen, testen en herstel van uw accu(‘s) 12 volt en 24 volt. Met Pulse Tronic, dus geavanceerd elektrisch aangestuurd. De testfuncties zijn gericht op de accu zelf, de startcapaciteit ervan en de dynamo ofwel laadcapaciteit.

Een groot voordeel van deze (zo goed als) volledig geautomatiseerde, nieuwe Telwins is dat deze aanmerkelijk méér waar bieden voor zelfs een lagere prijs. Deze alleskunners van zware kwaliteit en tevens zware kastkwaliteit hebben qua vermogen en functionaliteiten namelijk meer dan gemiddeld in huis.

De Telwin Doctor Start 330 en Telwin Doctor Start 630 zijn beide inzetbaar voor motor, auto, boot, bus, tractor tot aan lichtere vrachtwagen, zwaardere vrachtwagen en bijvoorbeeld graafmachine. Beide versies zijn er voor WET (nat), GEL, MF, AGM, PbCa en EFB accu’s. Het verschil tussen beide zit ‘m met name in het vermogen en voor een deel in het formaat, gewicht en nog een enkel detail.
Wat betreft het vermogen zijn de verschillen als volgt.
De Telwin Doctor Start 330 heeft voor de startboost een maximale startcapaciteit in huis van 300 ampère, en een gangbaar startvermogen van 180A. Voor de Doctor start 630 is de piekstroom 570A en de ‘normale’ maximale startboost 360A. De piekstroom wordt overigens telkens toegepast wanneer er nog maar 1 volt aan spanning per cel/element resteert.

De Doctor Start 330 laadt op normale snelheid met 30A, terwijl het snelladen verloopt met 45A. Voor de Doctor Start 630 geldt een normale laadsnelheid van 70A en een snellaadtijd van 90A. Verder is de 330 geschikt voor het laden van accu’s met capaciteit van 10 tot 450 Ah, en de 630 voor het laden van batterijen met capaciteit tot 1050 Ah.

Een ander verschil is het genoemde onderscheid in afmetingen en gewicht. Dientengevolge zijn ook de wielen van de grotere Doctor Start 630 nog net iets steviger uitgevoerd, en voorzien van rubber. Daarnaast is de Start 330 voorzien van Schuko stekker, terwijl u bij de 630 zelf een CEE-voedingsstekker dient te bevestigen.

Beide Doctor Starts (overigens zonder interne batterij) hebben een elektronisch, geautomatiseerd Pulse Tronic laad- en onderhoudsproces, in 8 stappen. Aansluiten en verder géén omkijken dus, want deze druppellader en accumanager analyseert zelf om welke soort accu het gaat, wat de status ervan is en welke geautomatiseerde handelingen goed voor ‘m zijn. Ook de processen van herstel van de accu verlopen uiterst modern, zoals het desulfateren en equaliseren.

Logisch dat u van een gerenommeerd merk als Telwin, en al helemaal van een zeer compleet apparaat als de Doctor Start, ook veel van de veiligheid en het voorkomen van accuschade mag verwachten. Zo stopt het laadproces automatisch, is er de functie van supply met het oog op de on board elektronica en is deze acculader beveiligd tegen overladen, ompoling en kortsluiting.

U kunt het allemaal goed bedienen en monitoren, want het display van de Telwin Doctor Start is absoluut overzichtelijk, rustig en eenvoudig. Met slechts drie knoppen beheert u alle toepassingsmogelijkheden, en de voortgang van alle processen komt helder voor u in beeld.

Meer weten? Zie de productomschrijvingen. Uitgebreide informatie over professionele laders in het algemeen? Acculaders.nl stelt én houdt u graag op de hoogte.